Subject: Suggestion: Increasing Stack Count Limits for Modding Flexibility

Dave91

Refugee
Version
all
Platform
Windows
Sziasztok, Fun Pimps csapat,

Remélem, mindannyian jól vagytok. Régóta játékosként és szerveradminisztrátorként írok, aki intenzíven dolgozik XML modolással. Nemrég egy technikai korlátba ütköztem, ami sok moddert és játékost érint, és szerettem volna megosztani barátságos javaslatként.

Jelenleg a játékos készletében lévő tárgyak halmszáma 16 bites, nem aláírt egész számként van tárolva, ami az összes halmozós tételt maximum 65 535-re korlátozza. Ez a korlát az ételre, lőszerre, kaszinóérmékre, kézműves anyagokra és sok más kategóriára vonatkozik. Bár az XML magasabb értékeket enged, a játékmotor visszaszorítja a mentés/betöltés esetén 65 535-re, ami akaratlan tárgyvesztéshez vezethet, ha egy játékos nagyobb stacket vesz fel, majd újra logol vagy összeomlik.

Ez hatással van a kovácsműhely belső anyagpufferjére is, amely hasonló korlátot alkalmaz, így még módosítva is megakadályozza a nagyobb kapacitást.

A modding közösség számára ennek a korlátnak a megemelése (például egy 32 bites egész számra) hatalmas életminőségi javulás lenne. Ez lehetővé tenné a biztonságosabb nagy stackeket, rugalmasabb modtervezést, és megakadályozná a túlcsordulás okozta tárgyvesztést. Még a jelenlegi korlát hivatalos dokumentációja is segítene a moddereknek elkerülni a véletlen problémákat.

Köszönöm az idődet, és hogy továbbra is támogatod egy ilyen modolható és kreatív játékot.
Nagyon hálásak vagyunk minden munkát, amit a 7 Days to Die filmjébe fektettek.

Üdvözlettel,
Dávid
Server Admin & Modder

Reproduction Steps
Köszönöm
Link to Logs
https://mega.nz/folder/EHpiCYBD#-F7SCyaL1BCZUuTKZm8-Wg
Link to Screenshot/Video
https://mega.nz/folder/EHpiCYBD#-F7SCyaL1BCZUuTKZm8-Wg
Why are you posting this in the bug report forum instead of Pimp Dreams? A limitation on stack size isn't a bug. The closest it could be to being a bug is that they might add something on loading a mod that prevents a mod from using a value that is too high to prevent item loss, but even that isn't really a bug.

Back